Άφησε το κινητό! Βρες μια δραστηριότητα! Kids Find Hobby!

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 Γράφτηκε από τον/την teacher

Άφησε το κινητό! Βρες μια δραστηριότητα!

https://www.makthes.gr/thessaloniki-mathites-gymnasioy-eftiaxan-efarmogi-poy-voitha-toys-neoys-na-vroyne-to-chompi-toys-691229

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Εχεδώρου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μια εφαρμογή που έχει στόχο στην γρήγορη και εύκολη εύρεση μιας δραστηριότητας σε σχέση με τον αθλητισμό, το θέατρο, την μουσική την ζωγραφική κλπ. Απώτερος στόχος η παρακίνηση των συνομηλίκων τους να ασχοληθούν με  ένα χόμπυ που τους ενδιαφέρει και έτσι να περνούν λιγότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στην οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου. Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ''Εικονική Μαθητική Επιχείρηση'', που διοργανώνει με επιτυχία κάθε χρόνο ο Οργανισμός Junior Achievent Greece και στον οποίο συμμετέχει το σχολείο μας για πρώτη φορά.

 

Είναι γεγονός πώς η πολύωρη ενασχόληση των νέων με το κινητό τους αποτελεί ένα δυσάρεστο φαινόμενο που δημιουργεί ποικίλους προβληματισμούς και απορροφά αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους. Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου σχετίζονται τόσο με την φυσική σωματική κατάσταση των νέων, όσο και με τις νοητικές και πνευματικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η ομάδα του Γυμνασίου Καλοχωρίου θέλοντας να δώσει μια μικρή λύση στο πρόβλημα αυτό δημιούργησε την ιστοσελίδα Kids Find Hobby https://www.kidsfindhobby.gr/. Εδώ ο χρήστης έχει την δυνατότητα αφού δηλώσει τον νομό στον οποίο κατοικεί και το είδος την ενασχόλησης που τον ενδιαφέρει, να πληροφορηθεί αναλόγως ποιες αθλητικές ακαδημίες, ωδεία, εργαστήρια ζωγραφικής, χορευτικούς ομίλους και εργαστήρια ρομποτικής υπάρχουν στην περιοχή του.

" Αν έστω και ένας  παρακινηθεί και δραστηριοποιηθεί, θα είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς " αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Για τους μαθητές-επιχειρηματίες του Γυμνασίου Καλοχωρίου η συμμετοχή σε αυτό το πρότζεκ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες αποκτούν γνώσεις, ψηφιακές αλλά και κοινωνικές δεξιότητες μέσω της ομαδοσυνεργατικότητας, εμπειρίες  μοναδικές μέσω και της συμμετοχής τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ''Εικονική Μαθητική Επιχείρηση''..

Τα μέλη της ομάδας του Kids Find Hobby απαρτίζουν οι μαθητές:

Φαίδρα Σίσκου ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεωργία Τσιτιρίδου ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τζαγγατζή Μαργαρίτα ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στατερούδη Χριστίνα ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Φρεγγίδου Βασιλική ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Πασχαλίδου Ελένη ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Κωνσταντίνος Τσελεγγίδης ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Σταυρίδης Νίκος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Πλαστήρα Μελίνα ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Τσέλα Κλάρα ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Σαμαράς Γιώργος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ
Χαραλαμπίδης Αδάμ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στανήμερος Γιώργος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Τσιτέλη Ελπίδα ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Τσέλιος Μιχάλης ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Οι καθηγήτριες που υποστηρίζουν τη προσπάθεια των παιδιών είναι:

Μπουτούρη Άννα ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ
Χρυσάφη Ελένη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ανδρεάδου Μαρία ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

περισσότερες πληροφορίες:

https://www.kidsfindhobby.gr/

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554358575757&locale=el_GR

 

Μηχανές Αναζήτησης