ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ)

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Μετά την επέκταση της παραμονής όλων μας στο σπίτι εξαιτίας της πανδημίας, το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει να υποστηρίξει και να κρατήσει ζωντανή την επαφή και επικοινωνία καθηγητών/-τριών και μαθητών/-τριών με μια ακόμη εφαρμογή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αυτή της σύγχρονης εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευσης).

Στη σχολική μας μονάδα μετά την εφαρμογή της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τρεις τρόπους:

1. την δημιουργία ψηφιακών τάξεων (eclass) με την έκδοση κωδικού μέσω ΠΣΔ

2.  την χρήση πλατφόρμας edmodo.

3.  την επικοινωνία καθηγητών/-τριών με μαθητές/-τριες μέσω email

επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε συνδυαστικά και τις τηλεδιασκέψεις σε κάποια μαθήματα. Από την Τετάρτη 1 Απριλίου ξεκινάμε την αποστολή link στα προσωπικά email των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/-τριών για συμμετοχή στην «σύγχρονη» εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την χρήση webex meetings, μάθημα με τηλεδιάσκεψη. 

Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Απριλίου θα σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα των τηλε-μαθημάτων, όσων εκπαιδευτικών θα συμμετάσχουν στην «σύγχρονη εκπαίδευση».

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ) WEBEX MEETINGS

Κάθε καθηγητής/-τρια που θα υλοποιήσει τηλεσυνάντηση θα σας αποστείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα σύνδεσμο με τον οποίο θα συνδεθείτε στην ψηφιακή του τάξη. Συνημμένα θα υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες. Η σύνδεσή σας θα απαιτεί την εισαγωγή μόνο ενός ονόματος -όχι επωνύμου- για να γνωρίζουν οι καθηγητές/-τριες σας ποιοι/ποιες είναι οι συμμετέχοντες/ουσες. Δεν θα χρειαστεί η δημιουργία ή η χρήση κάποιου λογαριασμού. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε Η/Υ για να συνεργαστούμε λειτουργικά και αποτελεσματικά αφού απαιτείται η χρήση μόνο του browser(π.χ. chrome).

Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ακολουθεί σύνδεσμος Σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων στη βάση της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευσης)

Μηχανές Αναζήτησης