Επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας " 19 ματιές στον υδροβιότοπο Καλοχωρίου"

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020

Την Τρίτη  4/2/2020 το Γυμνάσιο Καλοχωρίου επισκέφτηκε την έκθεση φωτογραφίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλοχωρίου σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα "Φωτογραφικά Κίκ", με τ'ιτλο "19 ματιές στον υδροβιότοπο του Καλοχωρίου". Αφορμή,  η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η περιοχή εντάχθηκε το 1996 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών   Natura 2000.

Η περιοχή του Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα είναι ένας πολύτιμος βιότοπος για πολλά είδη ζώων κάποια από τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Η περιοχή είναι παγκόσμιας ορνιθολογικής σημασίας, καθώς εδώ σταθμεύουν , φωλιάζουν ή ξεχειμωνιάζουν σημαντικοί πληθυσμοί σπάνιων πουλιών Κατά την περίοδο της μετανάστευσης χιλιάδες παρυδάτια πουλιά σταματούν για λίγες μέρες στον υδροβιότοπο για να τραφούν, ενώ το χειμώνα συγκεντρώνονται εδώ σημαντικοί πανευρωπαϊκά πληθυσμοί υδρόβιων πουλιών.

Η έκθεση φωτογραφίας έχει στόχο να δώσει πολλαπλά μηνύματα στο κοινό όπως , να αναδείξει το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής ,την χλωρίδα και την πανίδα , να  δώσει οικολογικά μηνύματα για την προστασία της περιοχής αλλά και να την αναδείξει σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

                   

                   

 

Μηχανές Αναζήτησης