Nικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 Γράφτηκε από τον/την Administrator

Με αφορμή την 6η Μαρτίου η οποία έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού το σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλαδική Μαθητική Εκστρατεία ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” που διοργανώθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού. 

Επιπλέον, στις 19 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και των τριών τάξεων παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα διαδραστικού κινηματογράφου «Nικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό» του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Φωτόγραμμα. Ο διαδραστικός κινηματογράφος είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ψυχαγωγικής εκπαίδευσης και των εφαρμογών της τεχνολογίας και της τέχνης στην εκπαίδευση. Οι μαθητές εφοδιάστηκαν με ασύρματα τηλεχειριστήρια και μέσω ειδικού προγράμματος συμμετείχαν διαδραστικά.

Και οι δύο δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας, που εκπονούν οι καθηγήτριες Τσιουμπέρη Γ., Θεοδωρίδου Ε. και Μουταφίδου Α. με θέμα τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

                      

 

Μηχανές Αναζήτησης