Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 Γράφτηκε από τον/την teacher

Στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο « Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: άνοδος της στάθμης της θάλασσας» οι μαθητές/-τριες του Β3 τμήματος κλήθηκαν να αποτυπώσουν στο φωτογραφικό τους φακό το ανάχωμα του Καλοχωρίου και τη γύρω περιοχή που αυτό επηρεάζει. Επιλεγμένες φωτογραφίες της Τουρουτουτούδη Κατερίνας και της Τσακνάκη Βασιλικής αναρτήθηκαν στην ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε το δίκτυο "Κλικ! Προστάτευσε το!", στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου. 

https://www.artsteps.com/view/60b7b78969f30edd743b4820 

Για την πλοήγηση, αξιοποιήστε και το ποντίκι (αριστερό  κλικ) και κυρίως τα βελάκια του πληκτρολογίου(για μετακίνηση μπροστά↑ πίσω ↓δεξιά →αριστερά ←στον χώρο της έκθεσης). Για να ενεργοποιηθούν τα βελάκια πρέπει να πατήσετε μία φορά αριστερό κλικ στο ποντίκι μέσα στην έκθεση. Το σημείο που βρίσκεστε κάθε φορά φαίνεται από δύο ίχνη παπουτσιών στο δάπεδο (τα οποία ακολουθούν τον κέρσορά σας).

Για γρήγορη μετάβαση μέσα στην έκθεση οδηγείτε τον κέρσορα (και τα ίχνη παπουτσιών) με το ποντίκι στο σημείο που θέλετε και πατάτε ένα κλικ. Ξαναπατάτε κλικ για να σταματήσετε. Αλλάζετε την οπτική σας γωνία με τα βελάκια του πληκτρολογίου (πάνω ↑κάτω↓ δεξιά →αριστερά←).

Επίσης μπορείτε να αξιοποιήσετε την κάτοψη, ένα μικρό μαύρο εικονίδιο στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης, για να μεταβείτε γρήγορα σε οποιοδήποτε σημείο της έκθεσης. Η οθόνη σας να είναι σε fullscreen.Για την πλοήγηση, αξιοποιήστε και το ποντίκι (αριστερό  κλικ) και κυρίως τα βελάκια του πληκτρολογίου(για μετακίνηση μπροστά↑ πίσω ↓δεξιά →αριστερά ←στον χώρο της έκθεσης). Για να ενεργοποιηθούν τα βελάκια πρέπει να πατήσετε μία φορά αριστερό κλικ στο ποντίκι μέσα στην έκθεση. Το σημείο που βρίσκεστε κάθε φορά φαίνεται από δύο ίχνη παπουτσιών στο δάπεδο (τα οποία ακολουθούν τον κέρσορά σας).

Αν θέλετε επίσης να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε μία συγκεκριμένη φωτογραφία της έκθεσης, πατάτε κλικ πάνω της και ανοίγει ένα νέο παράθυρο που δίνει πληροφορίες πχ. αν έχει λεζάντα ή όνομα του φωτογράφου μαθητή/τριας και ταυτόχρονα μεγεθύνεται και τοποθετείται στο κέντρο του οπτικού σας πεδίου.

Για μία γρήγορη ματιά στην έκθεση πατήστε το κουμπί έναρξης προκαθορισμένης περιήγησηςστο κάτω μέρος της οθόνης. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε διαδοχικά, μέσα σε 4 λεπτά, τα 25 σημεία θέασης που έχει προγραμματίσει ο σχεδιαστής της έκθεσης. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να σταματήσετε ή να μεταβείτε σε προηγούμενο ή επόμενο σημείο θέασης καθώς και να επιλέξετε σε ποιο σημείο της προκαθορισμένης περιήγησης θέλετε να ξαναπάτε.

Υπάρχει η δυνατότητα να δείτε την έκθεση και από κινητό τηλέφωνο.Πρέπει πρώτα να κατεβάσετε την εφαρμογή artstepsκαι να εισέλθετε ως guest. 

Μηχανές Αναζήτησης