Αναζήτηση

Βιβλίο επισκεπτών

Σύνδεση διαχειριστήΣύνδεση διαχειριστή ιστοτόπου

Σύνδεση διαχειριστή

Εκτεταμένη διαχείριση

 Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ (ΚΑΛΟΧΩΡΙ), Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting

 ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ !!alt

 

 

 

 

 
Ενημέρωση για απουσίες μαθητών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.

Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις απουσίες των μαθητών και τα όρια τα οποία ισχύουν στο Γυμνάσιο.

Κάθε ώρα μαθήματος, ο απουσιολόγος της τάξης, σημειώνει στο απουσιολόγιο τους απόντες μαθητές και υπογράφει ο διδάσκων καθηγητής. Συνεπώς κάθε ημέρα λειτουργίας του σχολείου ο μαθητής που απουσιάζει παίρνει ισάριθμες απουσίες με το ωρολόγιο πρόγραμμα (πχ αν έχει επτάωρο παίρνει 7 απουσίες). Ισάριθμες απουσίες με το ωρολόγιο πρόγραμμα χρεώνεται ο μαθητής και όταν απουσιάζει από εκδηλώσεις του σχολείου (Εθνικές γιορτές, περιπάτους κλπ).

Οι απουσίες μπορούν να χαρακτηρισθούν ως δικαιολογημένες είτε με την προσκόμιση ιατρικής ή νοσοκομειακής βεβαίωσης είτε με αίτηση δικαιολόγησης από τον ίδιο τον κηδεμόνα, το αργότερο μέχρι και τη δεκάτη (10η ) μέρα από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο απαραιτήτως, διότι καταχωρούνται πλέον ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Παιδείας. Σημειωτέον ότι ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει το πολύ 10 ημέρες το χρόνο και όχι περισσότερες από 2 ημέρες κάθε φορά. Επίσης δεν μπορεί να δικαιολογήσει τμήμα ημέρας (πχ 2 πρώτες ώρες επειδή πήγε τον μαθητή για εμβολιασμό. Στις περιπτώσεις αυτές η δικαιολόγηση γίνεται μόνο από γιατρό).

Την τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους ο σύλλογος των καθηγητών συνεδριάζει και με βάση το σύνολο των απουσιών κάθε μαθητή, χαρακτηρίζει τη φοίτησή του ως:

1. επαρκή

2. ελλιπή (ο μαθητής εξετάζεται σε όλα τα μαθήματα το Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούνιο)

3. ανεπαρκή (ο μαθητής υποχρεούται σε επανάληψη της τάξης

 

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση ενός μαθητή όταν:

1. το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις 64 ανεξάρτητα από το λόγο στον οποίο οφείλονται.

2. το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις 114 με την προϋπόθεση ότι οι πάνω από τις 64 θα είναι όλες δικαιολογημένες.

3. το σύνολο των απουσιών του είναι πάνω από 114 αλλά όχι πέραν των 164 με την προϋπόθεση ότι όλες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες, η διαγωγή του μαθητή κοσμιότατη και ο γενικός μέσος όρος όλων των προφορικών βαθμών των τριών τριμήνων είναι τουλάχιστον 15

(ο χαρακτηρισμός στην περίπτωση αυτή γίνεται με ειδική πράξη του Συλλόγου).

 

Ελλιπής χαρακτηρίζεται η φοίτηση ενός μαθητή όταν:

1. το σύνολο των απουσιών του είναι πάνω από 114 αλλά όχι πέραν των 164 με την προϋπόθεση ότι όλες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες, και δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου (δηλαδή διαγωγή κοσμιότατη και Γενικός Μέσος Όρος βαθμών τουλάχιστον 15).

2. το σύνολο των απουσιών του είναι πάνω από 164 αλλά όχι πέραν των 214 με την προϋπόθεση ότι όλες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες, η διαγωγή του μαθητή κοσμιότατη και η ο γενικός μέσος όρος όλων των προφορικών βαθμών των τριών τριμήνων είναι τουλάχιστον 15

(ο χαρακτηρισμός στην περίπτωση αυτή γίνεται με ειδική πράξη του Συλλόγου).

 

Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση ενός μαθητή όταν σημείωσε πάνω από 64 απουσίες και δεν εμπίπτει σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Επειδή θεωρούμε ότι η πρόοδος των παιδιών είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας του σχολείου και της οικογένειας, παρακαλούμε να είστε σε επαφή με το σχολείο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στο Σχολείο φέτος και μέχρι να γίνει διαγωνισμός από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου δεν θα λειτουργεί κυλικείο, επομένως θα σας παρακαλούσα να φροντίζετε για το πρωϊνό των παιδιών σας.

Καλή σχολική χρονιά!

Ο Διευθυντής

Λάζαρος Γ. Βατάλης

 
Ανακοίνωση για τη λειτουργία του σχολείου στις 11 Σεπτεμβρίου 2014

Την Πέμπτη 11/9/2014 στις 09.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015. Την ίδια μέρα θα γίνει και διανομή των βιβλίων. Οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο με τσάντες για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

 

                                                                                                                       Από την Διεύθυνση

 
Δελτίο Τύπου - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου ΔΕΛΤΑ και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους δημότες ότι από 1/9/2014 λειτουργεί (στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Εχεδώρου, Αγίου Γεωργίου 9, Διαβατά) Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Δήμο Δέλτα. περισσότερα εδώ...

 
Εγγραφές μαθητών

Παρακαλούνται οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους στο σχολείο μας, καθώς επίσης και οι μαθητές που προέρχονται από τα Δημοτικά Σχολεία να προσέλθουν έγκαιρα μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 και κατά τις ώρες 8.00 π.μ. - 2.00 μ.μ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Ο Διευθυντής

Βατάλης Γ. Λάζαρος

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 10

Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Weather data OK
Θεσσαλονίκη
24 °C